100% choklad
Kategori: Allmänt
Gott Nytt År <3
Chokladpannacotta
med hallongrädde
ca 6 portioner
3 gelantinblad
5 dl mellangrädde
1/2 ljust muskovado- eller strösocker
200g mörk choklad (70%)
Hallongrädde
2 dl vispgrädde
2-3 dl färska eller frysta hallon
2 msk gelésocker Multi eller vanligt strösocker
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
2. Koka upp grädde och socker i en kasrtrull. Lägg i gelatinbladen så de smälter. Bryt chokladen i bitar i en skål. Häll den heta grädden över. Rör tills chokladen smält.
3. Fördela blandningen i 6 portionsglas. Ställ dom i kylen i ca 2 timmar till pannacottan stelnat.
4. Vispa grädden tjock. Mosa de halvtinade bären och blanda dom med socker och grädde. Låt hallongrädden stå kallt en stund. Klicka sedan grädden i glasen över pannacottan. Ät och njut!